Cu-un-pas-mai-aproape-de-cer

1 Decembrie 2018 este despre România!

Este ziua în care ne putem mândri cu meleagurile acestea parcă rupte din Rai. Este ziua când putem conștientiza mai mult ca oricând sentimentul unității noatre în gând și fapte. Este de fapt, Ziua Națională a României. Este până la urmă ziua noastră… a tuturor românilor de pretutindeni, dincolo de granițe geografice sau nu, pentru că orinde ne-am afla, în sufletul fiecăruia dintre noi sălășuiește un strop de România.

Marea Unire din anul 1918 ramâne pentru trecutul nostru, pagina cea mai sublimă a unității naționale românești. 1 Decembrie 1918 este momentul de referință și reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia votează Unirea Transilvaniei cu România și în acelasi timp se cere un singur stat național.

Dincolo de acest fapt, anul 2018 marchează Centenarul Marii Uniri, împlinindu-se astfel 100 de ani de la evenimentele care au semnat istoria și au dus la înfăptuirea unui singur stat.

Centenarul Marii Uniri este în sufletul fiecăruia dintre noi, pentru că istoria poporului nostru a fost scrisă de faptele de vitejie ale străbunilor, cu jertfa înaintașilor nostri. Eroii României au ținut cu inima de acest pământ sfânt, iar sângele lor a rămas impregnat pe stindardul național.

Îmi aduc aminte din copilărie momentul în care am învățat despre semnificația culorilor de pe steagul românesc: albastru reprezintă cerul senin și momentele de pace ale istoriei, galbene sunt lanurile aurii în pârg, ca semn al bogăției pământului românesc, iar culoarea roșie a drapelului este sângele vărsat de către înaintașii nostri în luptele purtate pentru independența și păstrarea intactă a acestui tărâm minunat.

De asemenea, Centenarul Marii Uniri este momentul în care trebuie să ne oprim măcar o ZI din viața noastră tumultoasă. Este timpul să păstrăm o CLIPĂ măcar, în care să ne întrebăm pe noi înșine cine suntem de fapt, ce vrem să fim, ce reprezentăm în momentul actual al trecerii noastre prin această viață și ce legământ ar trebui să lăsăm celor care vin după noi, astfel încât sângele vărsat să nu rămână irosit în zadar.

Și pentru că este luna din an în care ne gândim la nevoile din sufletele noastre, dar și la cei din jur, să încercăm să fim mai buni cu noi, să nu încetăm să fim optimiști. Este momentul perfect din an, când ar fi să ne bucurăm chiar și de lucrurile mărunte, dar frumoase din viața noastră.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

’73

Cristina – YO7JYL

2 thoughts on “1 Decembrie 2018 este despre România!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *