De iarnă de prin munții noștri

ANUNȚ IMPORTANT!

Dragi colegi,
Ne aflăm în fața unor momente dificile, atât pentru noi, cei dragi nouă, cât și pentru semenii noștri de pretutindeni. Sunt niște încercări pe care viața ne provoacă să le trecem cu bine, dacă reușim să gestionăm realitatea de lângă noi într-un mod corect, conștient și cu maximă responsabilitate. Situația mondială actuală, generată de pandemia virusului COVID-19 ne determină să facem niște schimbari în viața noastră, astfel încât să putem privi apoi viitorul cu optimism și încredere, dar și ca acest hop să fie trecut cu bine.

yo7jyl
Hartă YO – Cazuri confirmate în 22.03.2020

De aceea, așa cum ne recomandă autoritățile, primul pas pe care trebuie să îl facem împotriva răspândirii virusului este acela de a limita pe cât posibil deplasările, în afara celor urgente care implică situații extreme de viată ori cele de strictă necesitate.

Din punct de vedere radioamatoricesc, în lumina acestor evenimente și decizii luate de către autorități pentru teritoriul României, vă rugăm sa vegheați cu toții la buna funcționare a repetoarelor existente.

De asemenea, după cum știți, sunt organizații civile în care există un numar mai mic sau mai mare de radioamatori. În funcție de activitățile în care aceste organizații vor fi solicitate de către Departamentul de Situații de Urgență, există posibilitatea să fie necesare comunicații utilizând Rețeaua RoLink sau alte repetoare situate în țară. De aceea, va rugăm să acordați prioritate traficului de urgență.

Deoarece lumea drumețiilor mele are ca scop excursiile radioamatoricești, de această dată, cu tristețe, dar având conștiința colectivă, o să fiu solidară cu cei care citesc sau răsfoiesc paginile acestui blog. Așa că, din confortul și siguranța caselor noastre, cu același entuziasm, vă propun să savurăm imaginile live oferite de către camerele web de pe înălțimi, iar când apele se vor liniști și totul va fi bine, locurile frumoase vor fi tot acolo și ne așteaptă să le descoperim împreună.

Cu drag,

Cristina – YO7JYL

4 thoughts on “ANUNȚ IMPORTANT!

 1. Da,ai dreptate Cristina ,tnx pentru articol. Trăim vremuri grele si avem obligația să contribuim fiecare prin aportul personal la stoparea acestei pandemii.Doamne ajuta. Lari si Lumi.YO9CSM ,YO9ISM. ALEXANDRIA.

  1. Buna Lari si Lumi, speram sa trecem cu bine peste situatia asta de viata. Sa ne auzim sanatosi!
   Cu drag,
   Cristina

 2. Bună ziua,imi doresc foarte mult să devin radioamator.Cu ce ma sfătuiți să incep.
  Mulțumesc anticipat si Doamne ajută , sănătate tuturor.

  1. Buna Iuliana, ma bucur pentru ca cineva probabil ti-a starnit interesul in ceea ce priveste hobby-ul acesta, atat de interesant dupa parerea mea. Iti recomand sa accesezi pagina oficiala ANCOM, unde sunt informatiile oficiale, legate de ceea ce trebuie sa inveti pentru examenul de autorizare si licentiere, dar si datele sesiunilor de examinare.
   Uite aici: https://www.ancom.ro/sesiuni-examinare_3538
   Te astept pe blog, dar si in benzile de radioamatori.
   Cu drag,
   Cristina – YO7JYL

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *